Kampfakta

Nykøbing FC - Vejle Boldklub 4-3 (2-1)
24. 1-0 Mikkel Dahl
30. 2-0 Mikkel Dahl
39. 2-1 Dominic Vinicius
59. 3-1 Joachim Wagner
69. 3-2 Christian Kudsk
70. 3-3 Christian Kudsk
90. 4-3 Joachim Wagner

Tilskuere: 752
Dommer: Jakob A. Sundberg

Indskiftninger:
61. Jacob Schoop ud Simon Nagel ind
66. Patrick Rasmussen ud Christian Kudsk ind
75. Yue Xin ud Anders Egholm ind

Kort:
42. Yue Xin (gult kort)
81. Gaël Ondoua (gult kort)
82. Anders Egholm (gult kort)
90. Jacob Egeris (gult kort)

Jubilar: Kim Elgaard (50 kampe)

Ingen kalendergave til VB

Et halvt hundrede VB-fans, der havde taget en laaang aftentur til blæsende Sydhavsøer fik en bevæget og underholdende fodboldkamp, men bag kalenderlågen på denne 1. december gemte der sig et stort rundt 0 til VB’s pointkonto. På en aften hvor forsvaret ikke rigtig fandt sted, lykkedes det vejlenserne – trods et godt comeback – igen at sætte point til i slutminutterne. 4-3 til oprykkerne stod der på bundlinjen.

VB havde en enkelt ændring på holdet i forhold til kampen i Helsingør i søndags. Jacob Schoop afløste Steffen Kielstrup på den centrale midtbane, hvilket også betød, at 50 kampsjubilar Kim Elgaard bar anførerbindet på et hyggeligt, men stormomsust Enelco Arena i Nykøbing.

1. halvleg fik et sælsomt forløb. VB kom ud som lyn og torden og splittede gang på gang falstringernes forsvar. I den første snes minutter havde jyderne rigeligt med muligheder til at skabe sig en komfortabel føring, men uskarpt, uskarpt…

Allerede i det andet minut er der et større klumpspil i værternes lille felt efter et Mucolli-frispark, men den målgivende tå udebliver.  D’Avila sparker udefra, men NFC-keeper Thomas Villadsen redder til hjørne. I det 8. minut har Patrick Rasmussen en kæmpechance efter en graverende fejl i Nykøbing-forsvaret, men trækket uden om keeper Villadsen bliver for skarpt, og der bliver reddet på stregen. Efter et kvarter spiller Mucolli D’Avila perfekt op, men ivorianeren afslutter svagt over mål. Minuttet efter en ny gigachance til Patrick Rasmussen efter en Villadsen-halvklaring på et Vinicius-forsøg, men oprykkernes sidste skanse klarer også i 2. omgang.

Bedst som man regnede med, at NU måtte VB-føringen da snart komme, vendte kampen fuldstændigt. En blottelse i VB-forsvaret ved midterlinjen gav NFC en friløber, og Mikkel Dahl kunne score til 1-0 assisteret af Anders Due. Fem minutter efter gjorde samme Dahl det til 2-0 på et drøn af et langskud fra 25-30 m.

Gæsterne spillede nu med stor risiko i forsvaret, og de sortblå truede med at lukke kampen. Joachim Wagner, der netop har fejret 200 kampsjubilæum, var helt fri med Bajza, men slovakken fodparerede.  Vinicius bragte dog liv hos et lidt groggy VB-mandskab, da han headede et indlæg fra Mucolli i mål og dermed tegnede sig for sit 10. mål i efteråret. Målet gav vejlenserne troen tilbage, og de ejede halvlegens sidste fem minutter.

Efter pausen var det dog lidt det samme billede igen. VB-forsvaret var ikke just nogen Berliner-mur og mulighederne store til falstringerne. Efter en fin chance til Jakob Bonde kunne Joachim Wagner øge til 3-1. En indskiftning bragte dog overraskende spænding ind i kampen. Efter at Simon Nagel havde erstattet Jacob Schoop, kom Christian Kudsk på banen for Patrick Rasmussen. Og så skete der ting og sager – på to minutter omkring det 70. minut fik Kudsk bragt balance i regnskabet. Først bragede han et langskud op i krogen, og minuttet efter udnyttede han en aflevering fra Mucolli til udligning.

Til overflod kunne Kudsk have sikret en VB-føring med fem minutter igen, da han hamrede bolden på underkanten af overliggeren. Anders Egholm afløste Yue Xin, der balancerede på randen af en udvisning. Ingen af holdene stillede sig tilfreds med det ene point, og slutminutterne havde – som store dele af kampen – karakter af indianerfodbold.

Og som det er sket så mange gange i denne sæson, fik VB formøblet et point til allersidst. Joachim Wagner afsluttede et fint angreb ført op i venstresiden med at passere Bajza til 4-3 Således lykkedes det altså ikke VB at holde sig ubesejret i den syvende kamp i træk, og klubben må overvintre på niendepladsen efter en halvsæson, der har budt på både lys og skygge.

Se målene fra kampen her.

Pavol Bajza

Kim Elgaard (anfører)
Jacob Egeris
Lucas Maia
Yue Xin

D’Avila Ba Loua
Gaël Ondoua
Jacob Schoop
Agon Mucolli

Patrick Rasmussen
Dominic Vinicius

Bænken:
Michael Lansing (m)
Anders Egholm
Ole Bisp Rasmussen
Steffen Kielstrup
Simon Nagel
Christian Kudsk
Lucas From

Nykøbing FC (4-3-3): Thomas Villadsen – Kasper Jensen, Mads Ibenfeldt, Casper Andersen, Anders Due – Jakob Bonde Jensen, Anders Vest-Hansen, Lars Pleidrup – Joachim Wagner (90: Jan Berner), Mikkel Dahl, Nicolai Jessen (71: Sebastian Koch)
Træner: Jens Olsen.

Kort:
23. Kasper Jensen (gult kort)
44. Joachim Wagner (gult kort)
49. Mads Ibenfeldt (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Sæsonen 2017-18 begynder søndag den 30. juli.

Division

Kampkalender