Kampfakta

AB - Vejle Boldklub 1-2 (1-0)
21. 1-0 Tobias Thomsen
59. 1-1 Dominic Vinicius (straffespark)
61. 1-2 Dominic Vinicius

Tilskuere: 610
Dommer: Jonas Hansen

Indskiftninger:
64. Oliver Drost ud Imed Louati ind
82. Allan Sousa ud Simon Nagel ind

Kort:
40. Dominic Vinicius (gult kort)
58. Gaël Ondoua (gult kort)
69. Jacob Egeris (gult kort)
90. Dominic Vinicius (gult kort)
90. Dominic Vinicius (rødt kort)
90. Artem Favorov (gult kort)

Debutant: Imed Louati

VB genfandt glæden i Gladsaxe

Der er blevet malet med sorte pensler i den forløbne uge, og tonen på diverse fora har været dyster vedrørende VB’s start på forårssæsonen. Og bagud 0-1 ved pausen i Gladsaxe mod bundproppen syntes søndagskaffen da også at kunne få en ganske bitter eftersmag. Men moralen er intakt hos VB International, og efter en fin 2. halvleg kunne de rødblusede, der måtte slutte kampen med 10 mand, tage tre såre fortjente point med sig hjem i spillerbussen efter en for lille 2-1 sejr.

Cheftræner Andreas Alm havde rystet posen efter blamagen mod Hobro, og VB kunne præsentere fem ændringer. I målet var Pavol Bazja tilbage efter endt skadespause. Backkæden bestod af Kerim Memija, Jacob Egeris, Lucas Maia og anfører Viljormur Davidsen. På central midt fandt man Jacob Scoop og Gaël Ondoua, mens Artem Favorov og Oliver Drost var på kant. Fremme Dominic Vinicius og Allan Sousa.

VB kom godt ud til kampen og lagde tryk på akademikerne fra start - dog uden det kastede de helt store chancer af sig. Tættest på var Ondoua, som vippede bolden lige over mål efter et hjørnespark. Med et kvarter spillet fik de grønblusede sig så småt befriet med et par skudforsøg til følge. Og efter en snes minutter kom så føringsmålet. Efter et hjørne venstresiden endte bolden efter et par kontraer hos Tobias Thomsen, der knaldede bolden i mål uden chance for Bajza.

Vejlenserne overtog igen spillet, og Jacob Schoop havde halvlegens bedste forsøg, da han headede mod hjørnet, men i et tigerspring var AB-keeper Jannich Storch nede og fik vippet bolden til hjørne. Et par direkte frispark fra Favorov forblev også resultatløse.

Kampen fik masser af farve efter pausen. VB kom atter fint ud, og en meget bevægelig Allan Sousa måtte i helt fri position se Jannich Storch parere. Udligningen kom dog med 12 minutter spillet af halvlegen. Vinicius blev væltet i feltet, og den store brasilianer omsatte selv sikkert sparket fra 11 m pletten.

Akademikerne havde tiltagende problemer med VB’s angrebskæmpe, som de grønblusede havde særdeles svært ved at få bolden fra. Fire minutter senere var den gal igen i AB-feltet. Vinicius dækkede bolden flot tæt under mål, og efter lidt klumpspil fik han pirket bolden over stregen med hælen.

Midt i halvlegen kunne VB sende sæsonens 24. debutant på banen, da Imed Louati afløste Drost. Gæsterne var fortsat farligst i en kamp, der nu bød på intensitet og dramatik på et sjældent vanskeligt underlag. Græstæppet i Gladsaxe var ikke for filigranteknikere! Med et lille kvarter igen spillede Schoop Louati fri med en brillant stikning, men tuneseren kom en anelse for langt ud i siden, da han passerede Storch, og afslutningen gik forbi mål.

Få minutter efter var den indskiftede debutant på spil igen med et langskud, men Storch fik reddet til hjørne. AB-keeperen var i det hele taget nok sit holds bedste. Med 10 minutter igen fik han mirakuløst reddet pareret en dobbeltchance til Vinicius og Louati. VB kunne på dette tidspunkt for længst have lukket kampen.

Opgøret sluttede dramatisk. Dommer Jonas Hansen delte flittigt kort ud i et opgør, der sluttede i en noget ophidset stemning med mindre håndgemæng spillerne imellem. ”Dom” havde allerede før pausen set gult, og da han i overtiden fik anden advarsel for et frispark, var det farvel til VB’s matchvinder. Også Jacob Egeris samlede med en advarsel point nok sammen til en karantæne i næste kamp.

Bajza måtte i slutsekunderne dykke ned og redde et af de særdeles sporadiske AB-forsøg, og efter ganske meget overtid kunne VB’erne da så endelig strække armene i vejret og modtage hyldest fra en talstærk vejlensisk fanblok, som klart outnumbered AB’s ditto blandt de 610 tilskuere.

VB kan nu holde en lang og velfortjent pause, inden de møder Vendsyssel på udebane den 2. april.

Se mål og chancer fra kampen her.

Pavol Bajza

Kerim Memija
Jacob Egeris
Lucas Maia
Viljormur Davidsen (anfører)

Artem Favorov
Jacob Schoop
Gaël Ondoua
Oliver Drost

Allan Sousa
Dominic Vinicius

Bænken:
David Lazar (m)
Imed Louati
Simon Nagel
D’Avila Ba Loua
Yue Xin
Patrick Rasmussen
Agon Mucolli

AB (4-2-3-1): Jannich Storch – Jonas Henriksen, Matti Olsen, Nicolai Høgh, Jasin Khayat – Rasmus Nielsen, Rasmus Hansen – Emil Holten (70: James Nortey), Sylvester Seeger-Hansen, Kristian Uth (85: Robel Hagos) – Tobias Thomsen
Træner: Søren Bjerg.

Kort:
52. Jasin Khayat (gult kort)
64. Rasmus Nielsen (gult kort)
90. Jonas Henriksen (gult kort)
90. Tobias Thomsen (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Søndag den 6. august kl. 14.30.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1