Kampfakta

Skive IK - Vejle Boldklub 0-1 (0-0)
74. 0-1 Lucas Maia

Tilskuere: 895
Dommer: Aydin Uslu

Indskiftninger:
74. Artem Favorov ud D'Avila Ba Loua ind

Kort:
17. Lucas Maia (gult kort)
54. Dominic Vinicius (gult kort)
73. Yue Xin (gult kort)
82. Simon Nagel (gult kort)
87. Pavol Bajza (gult kort)

Overlevelsen sikret i Skive

Vejle Boldklub vandt 1-0 over Skive på Lucas Maias scoring et kvarter før tid. Sejren og nederlaget til Næstved betyder, at VB sikrer eksistensen i NordicBet LIGA.

Cheftræner Andreas Alm var tvunget til at ændre på det hold, der senest spillede 1-1 mod Hobro. Anfører Viljormur Davidsen var ikke blevet klar, hvorfor Yue Xin rykker fra højreback over på venstreback. Kerim Memija fik et skrub mod Hobro og er heller ikke blevet klar. Kim Elgaard spiller backen i højre side, mens Lucas Maia gik ind som makker til Egeris centralt. I angrebet var Imed Louati tilbage. Det betød, at Allan Sousa måtte ud på bænken.

Opgøret på et solbeskinnet Spar Nord Arena i Skive, blev afviklet på en glimrende grøn græsbane der hyppigt blev vandet i timen op til kick-off. Skive IK kom til opgøret med et klart nederlag til Vendsyssel i midtugen, mens man i sidste uge tabte topkampen til Hobro. Skive kom til kampen uden at have scoret i næsten syv halvlege.

Cheftræner for skibonitterne, den tidligere VB’er Kim Kristensen, måtte undvære anfører John Dyring med karantæne. Ayinde Lawal var blevet en lyskeskade kvit og indledte centralt på midtbanen med unge Mikkel Frankoch. Den kommende FC Midtjylland-spiller Frederik Brandhof spillede kant for Skive, der havde stærke Rasmus Lauritsen tilbage i bagkæden.

Spillet blev aldrig kønt og flydende for nogen af holdene før pausen. VB havde bolden mest i store perioder, men vejlenserne kunne ikke åbne den stærke SIK-defensiv op. Den første mulighed til VB opstod efter et hjørnespark i det 5. minut. Bolden blev clearet udenfor feltet, hvor Agon samlede den op og sparkede på mål. VB’eren scorede, men linjedommeren havde flaget oppe. VB havde generelt en del situationer før pausen, der kunne være blevet til lidt mere. Simon Nagel havde i det 17. minut et frisparksindlæg, som var tæt på at ende for fødderne af ”Dom”, men SIK clearede.

I det 22. minut kom Skive til den første afslutning. Backen Anders Hagelskjær slog et tidligt indlæg, som Jeppe Mogensen kom frem til bagerst i feltet. Men angriberen headede over mål. Derefter havde Simon Nagel to forsøg på frispark. Det første måtte Kobberup bokse væk, mens SIK-keeperen to minutter efter i to omgange klarede VB-skyttens forsøg.

Efter en halv time var Skive tæt på at score til 1-0. Skibonitterne angreb over venstre side ved Hagelskjær og i det tætbefolkede felt fik VB i sidste øjeblik afvist bolden til et hjørne. Minuttet efter blev Jeppe Mogensen spillet fri midt for mål og han scorede med et fladt spark, men igen markerede linjedommeren for offside.  VB havde en byge af hjørnespark i de sidste minutter af halvlegen, men selvom vejlenserne trykkede det lille felt omkring målmand Emil Kobberup, så fik vejlenserne ikke scoret. 0-0 efter de første 45 minutter.

Efter sidebyttet blev spillet en smule mere åbent og det bølgede frem og tilbage. Skive indledte godt med et langt indkast ind i feltet. Bolden hoppede lidt rundt, inden Gaël Ondoua lavede en akrobatisk clearing. Seks minutter senere fik Skive en god mulighed. Emil Søgaard slog et godt indlæg ind til Jesper Henriksen. Den stærke Skive-kant headede i jorden, men bolden gik lige over mål. Kineseren Yue Xin spillede solidt på venstreback og otte minutter efter pausen var han kommet med frem. Han sparkede hårdt til bolden, men SIK-forsvaret clearede ud til hjørne. Skive var kommet længere frem på banen, hvilket gav plads til VB. Jeppe Mogensen fik en skudmulighed, men igen nåede bolden ikke ind til Pavol.

I det 73. minut kunne Imed Louati have scoret for VB. Kim Elgaard tog gode træk i højre side og fik bolden med ind i feltet. Det flade indlæg endte ved Louati, der med indersiden ville score, men en SIK-forsvarer stod i vejen. Minuttet efter kom den for VB forløsende scoring. Simon Nagel slog et godt og præcist hjørnespark i venstre side. Herpå kom Lucas Maia først på bolden i det forreste område og dirigerede den i nettet. 1-0 til VB!

De sidste ti minutter gav omstillingsmuligheder til VB. Først da ”Dom” med en god bold fandt Agon Mucolli, men teknikeren blev stoppet af Skive-forsvaret da han ville afslutte. Tre minutter før tid var det D’Avila Ba Loua der fik en mulighed, men Kobberup reddede. To minutter senere var samme D’Avila på spil igen. Emil Kobberup vandt duellen med ivorianeren og i stedet ventede den fem minutter lange tillægstid. Skive slog et par lange bolde mod indskiftede Magnus Riisgaard Jensen, men VB forsvaret afviste det hele suverænt og holdt føringen helt hjem. Sejren blev fejret på behørig vis med fansene og sportscola fra Hancock. VB spiller NordicBet LIGA i sæsonen 2017-18!

Der venter endnu to kampe før sommerpausen venter. Først kommende søndag mod FC Helsingør i Nørreskoven, inden der er sæsonafslutning på Monjasa Park lørdag den 27. maj.

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Pavol Bajza

Kim Elgaard (anfører)
Jacob Egeris
Lucas Maia
Yue Xin

Artem Favorov
Simon Nagel
Gaël Ondoua
Agon Mucolli

Imed Louati
Dominic Vinicius

Bænken:
Michael Lansing (m)
Anders Egholm
Oliver Drost
D’Avila Ba Loua
Kasper Nøhr
Mario Álvarez
Allan Sousa

Skive IK (4-4-1-1): Emil Kobberup – Emil Søgaard (79: Magnus Riisgaard Jensen), Rasmus Lauritsen, Christoffer Østergaard, Anders Hagelskjær – Frederik Brandhof, Ayinde Lawal, Mikkel Frankoch, Jesper Henriksen (65: Alexander Baun) – Mathias Pedersen (65: Andreas Kock) – Jeppe Mogensen
Træner: Kim Kristensen.

Kort:
16. Emil Søgaard (gult kort)
45. Mathias Pedersen (gult kort)

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Sæsonen 2017-18 begynder søndag den 30. juli.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1