VB's egen Cowboy og klasse præstationer (1958)

VB’s første landsholdsspiller
Jens Peter Pedersen (Cowboy – eller Boy) blev VB’s første landsholdsspiller, da han blev udtaget til ungdomslandsholdet mod Sverige i Esbjerg d.22. juni 1952. Danmark vandt kampen 3-2. Jens Peter Pedersen spillede centerhalf – stopper, som det også hed. Han var som ungdomsspiller udtaget til det jyske juniorhold som målmand. Til udtagelseskampen til det jyske hold spillede han ellers fløjhalf, men spillede efter sit eget udsagn så skidt, at han tilbød at overtage målmandstrøjen, da målmanden da målmanden gik i stykker. VB’eren gjorde det så godt i målet, at han blev udtaget til det jyske juniorhold.

Og så fortsatte Jens Peter Pedersen ellers med at stå på mål på forskellige hold i VB. Som senior vae han målmand på VB’s andethold, indtil Frits Gotfredsen i 1951 kom til VB som den første professionelle træner. Han ville bruge Jens Peter Pedersen som markspiller, og han debuterede på VB’s 3. divisionshold d.1. august 1951 som 19-årig. Det fortælles om Jens Peter Pedersen, at han havde et helt fantastisk boldøje, mens han var målmand. Mens bolden var på vej mod mål, stod Cowboy stille som en saltstøtte i sit mål og vinkede den ude, sekunder før den måske strøg kun milimeter forbi målstængerne.

Det fortælles også om Cowboy, at han som stopper på divisionsholdet kunne give målmand Harry Iversen grå hår i hovedet, når han pludselig sendte en uventet og meget hasarderet tilbagelægning til målmanden. Og det er rigtigt, at en sådan tilbagelægning engang ramte den ene stolpe, mens Harry Iversen sprællede forgæves. ”Slap Af Harry”, råbte Cowboy, ”bolden skulle ramme målstolpen. Ellers havde jeg jo bare lavet selvmål!”. Jens Peter Pedersen spillede i alt 108 divisionskampe for VB.

Oprykning til 2. division
Da VB Kristi Himmelfartsdag 1952 havde vundet 3. div., var der naturligvis stor glæde, men der var også mange, der var lidt bekymret. For var det ikke bedre at ligge i toppen af 3. div. end at ligge i bunden af 2. div.? Havde VB holdet til at kunne klare sig i landets næstbedste fodboldrække? VB’s debutkamp i 2. div. var på udebane mod Randers Freja d.17. august. VB’erne var rystende nervøse, og selv om hjemmeholdet kun vandt første halvleg med 2-0, så var der faktisk tale om spil til et mål. Kampen sluttede fortjent med en sejr på 5-2 til Randers Freja.

Ugen efter skulle det ny 2. divisionshold for første gang spille for hjemmepublikummet. Mod arvefjenden fra Horsens. Efter 2-1 ved pausen tog VB for alvor fat i de sidste 45 min. og vandt 5-1. Gert Simonsen (Allans far) og Carlo ”Mangemål” Hansen scorede hver to gange, mens Poul Mejer scorede en enkelt gang. VB’s næste kamp var ude mod Fremad Amager. Og igen scorede vinderen fem gange. Men det var hjemmeholdet, der var bedst og vandt 5-1. Bedre gik det hjemme hvor VB vandt 2-0 over Aab. Så blev det en ny fem måls kamp af VB, da holdet ude vandt 5-1 over KFUM, København. Og det fortsatte med de fem mål. Men næste gang var det AGF, der vandt over VB med 5-1.

Efter de første seks kampe havde VB seks points og en målscore på 20-13, og der var dermed ikke noget, der tyede på, at VB ikke ville kunne klare sig i 2. division. Efter første halvdel af sæsonen lå VB på fjerdepladsen med samme antal points som Næstved på tredjepladsen. Denne placering var langt bedre, end selv de største optimister havde turdet håbe på. Pessimisterne var blevet gjort grundigt til skamme.

Forårssæsonen startede VB på udebane d.29. marts mod Horsens, og VB vandt 4-1. Bent Sørensen scorede tre og Jørgen Nielsen et mål. Ugen efter blev det til 4-1 over Aalborg Chang. Derimod tabte VB 1-3 til bysbørnene Aab. Til gengæld blev det til en kærkommen revanche over Randers Freja for debutnederlaget 2-5 – VB vandt 3-1. Så fulgte sejr på 3-2 over Næstved og nederlag 1-2 til AGF. Næste kamp gav et point efter 0-0 mod KFUM, så fulgte to sejre over Fremad Amager og B 1913.

VB sluttede sin første sæson i 2. div. på en flot andenplads med 23 points for 18 kampe og en målscore på 45-33. AGF blev en suveræn vinder med 33 points. Den gang rykkede kun et hold op. Ud af 2. div. rykkede Aalborg Chang med ni points.

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Søndag den 6. august kl. 13.45.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1