Stor jysk sejr for VB efterfulgt af nedture (1947-51)

Jysk fodboldmesterskabssejr - 1947
VB fik kvalificeret sig til kampene om det jyske fodboldmesterskab i 1947, ved at være det bedste jyske hold i 3.div.. Øvrige deltagere var sidste års mestre Herning Fremad, AGF fra 1.div. og Esbjerg fB fra 2.div.. VB skulle spille første kamp mod AGF i Horsens d.28. juni, men da AGF tilbød fri rejse samt et beløb for at spille i Århus, blev kampen flyttet dertil. VB’s optimisme før kampen blev udfriet, da det endte med en sejr på 3-1, på trods af at AGF netop var sluttet som nr. fire i 1.div.. Der blev scoret to mål før kampen af Erik Skaaning(07.min.) og Helmuth Pedersen(20.min.) og et par minutter før pausen brækkede AGF’s centerhalf Tage Sørensen benet i en tackling. På trods af god kampgejst fra de resterende ti AGF’ere med en reducring til 1-2, fik Even Stauner scoret et kvarter før tid og sejren var sikret. Esbjerg fB vandt den anden semifinale og slutkampen i 1947 blev afholdt på Vejle Stadion d.13.august, hvor VB-anfører Holger Hansen ved lodtrækning fik lov at hilse på sin tidligere holdkammerat, Hugo Sørensen, der nu var blevet anfører for EfB. Senere vendte han dog tilbage til Vejle og blev formand for VB fra 1960-71.

4.000 tilskuere var dukket op til finalekampen hvor VB hurtigt kom foran med Erik Skaaning som målscorer efter et hjørnespark fra Felix Salomonsen. Ca. et kvarter efter fik EfB dog udlignet, og den stilling holdt sig til pausen. Tidligt i anden halvleg kom VB tog VB dog igen føringen, da Henry Henriksen snød tre modspillere og sendte bolden i nettet til 2-1, med et susende, hårdt skud. På trods af en straffesparks chance for Helmuth Pedersen, forblev resultatet 2-1 indtil seks minutter før tid, hvor Jens Peter Hasen med at skud udefra udlignede til 2-2. Dette blev imidlertid et foreløbigt kampresultat, da mørket havde lagt sig. Kampen fortsatte d.31.august på Kolding Stadion, hvor der kom hele 6.000 tilskuere. Første halvleg forblev målløs, mens EfB kom foran seks minutter efter pausen. Efter en misforståelse i VB-forsvaret kunne Jens Peter Hansen trille bolden over målstregen. Men allerede to minutter senere svarede VB igen hvor Helmuth Pedersen der ramte en EfB-spiller på målstregen hvorefter bolden sprang ud til Henry Henriksen, der knaldede den ind på overliggeren, hvorefter det lykkedes Felix Salomonsen at score på riposten. Ved de ordinære 90minutters afslutning, stod der fortsat 1-1. Fire minutter inde i overtiden fik Helmuth Pedersen skruet en bold ind hos EfB hvilket satte punktum for en VB sejr på 2-1.

Nedad bakke
Det jyske mesterskab 1947 var denne periodes største triumf. VB blev igen nr. fire i 3.div. i 1947-48 med 21 points for 18 kampe. Næstved blev vinder med 23 points, Odense KFUM nr.2 og Korsør nr.3 med 22 points. I 1948-49 blev det til en ny fjerdeplads i 3.div.. Skovshoved vandt med 30 points foran Horsens med 25 points og B 1913 med 22 points. VB dumpede dog helt ned på en sjetteplads i sæsonen 1949-50 med 14 points ud af 18 kampe. Her vandt B 1913 med 32 points foran Vejen med 24 points og Nakskov med 23 points. 1950-51 blev en endnu dårligere sæson, hvor det blev til en ottendeplads i 3.div. med 14 points i 18 kampe. Horsens sikrede sig oprykning til 2.div. med 27 points. HIK og Nakskov fulgte efter med 25 points.

Holger Hansen lagde støvlerne på hylden i 1949. Han havde allerede som aktiv været en del af VB’s bestyrelse og virkede senere i seks år som ungdomsleder. Holger Hansen har været med til at gøre det lettere at holde styr på de seneste års historie, der var en af initiativtagerne til klubbens årsskrift, som første gang udkom i 1954.

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Onsdag den 5. april 2017 kl. 19.00

Division