Fjerdepladsen til Gundelund og Danmark

Vejle Boldklubs Thomas Gundelund (f. 2001) og det danske U/16-landshold sluttede Montaigu-turneringen i Frankrig med at tabe kampen om 3./4. pladsen mod Japan med 2-1.

Efter åbningssejren over Brasilien i sidste uge, var der optimisme i den danske lejr. Onsdag ventede Marokko i den anden gruppekamp. Det opgør vandt danskerne 1-0 på Muamer Brajanacs scoring i sidste minut. Thomas Gundelund spillede de første 69 minutter på backen i højre side. Med to sejre var danskerne klar til lørdagens semifinale, hvor modstanderen var værterne Frakrig. Les Blues blev for stor en mundfuld for Michael ”Mex” Pedersens mandskab, der måtte se sig slået 5-0.

Thomas Gundelund så hele kampen mod franskmændene fra den danske udskiftningsbænk. Som i opgøret mod Brasilien, var det Brøndby-talentet Frederik Nørrestrand der var foretrukket i forsvarets højre side. Mandag ventede Japan i turneringens sidste kamp, hvor holdene spillede om 3. pladsen. Thomas Gundelund var tilbage i startopstillingen, hvor han spillede fuldtid. Japan vandt kampen 2-1 på to sene mål. Det danske mål blev scoret af Brøndbys Andreas Pyndt, der efter en lille time bragte danskerne i front.

15-årige Thomas Gundelund og det danske U/16-landhold vender nu hjem til Danmark og deres respektive klubhold. Årgang 2001 har en UEFA-turnering i Irland tilbage, inden de fra næste sæson rykker op på U/17-landsholdet. Turneringen spilles fra 21.- 25. maj og tæller værterne, Kosovo, Nordirland og Danmark.

Følg de danske ungdomslandshold på DBU’s Facebook-side ”Landsholdsfodbold, herreungdom”.

Læs også:
Gundelund debuterede i sejr over Brasilien (11-04-2017)
Gundelund håber på mere landshold (25-01-2017)

Tekst: Lars Christensen.

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Søndag den 7. maj 2017 kl. 13.45

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

23-04-17 Fremad Amager-Vejle Boldklub 2-3

Fremad Amager-Vejle Boldklub