75 minutter til Kudsk i dansk nederlag

Christian Kudsk spillede de første 75 minutter, da det danske U/19-landshold 2. påskedag tabte 3-1 i en venskabskamp mod Tyskland i Lübeck.

Landstræner Henrik Clausen havde foretrukket Christian Kudsk i startopstillingen, da det danske U/19-landshold mandag aften løb på banen på Stadion an der Lohmühle i Lübeck. Banen er til daglig hjemmebane for VfB Lübeck i den tyske Regionalliga Nord, men på påskens sidste dag benyttet det tyske U/19-landshold banen til en test mod det danske U/19-landshold.

I den danske 4-3-3-opstilling var Christian Kudsk i angrebets venstre side. Centralt lå Emil Riis, mens FC Midtjyllands Mikael Anderson var valgt i højre side. I en første halvleg uden mange målchancer, kom Tyskland foran i det 37. minut. Føringen holdt til pausen. Ti minutter efter pausen udlignede Lyngbys midtbanespiller Oliver Kjærgaard til 1-1. Efter målet til 1-1 havde danskerne en god periode og var spilstyrende mod tyskerne. Otte minutter før tid scorede værterne til slutresultatet 2-1, efter en dansk fejl i opspillet. I det sidste minut øgede værterne til 3-1.

Christian Kudsk måtte vige pladsen til fordel for AGF’eren Oskar Buur et kvarter før tid ved stillingen 1-1. Men Tyskland endte med at slå de danske talenter med 3-1 på en god slutspurt. Christian Kudsk er efter kampen noteret for 19 ungdomslandskampe og fire mål. Siden VB fik licensen til ungdomsligaerne tilbage i 2008, har en lang række spillere repræsenteret Danmark på ungdomslandsholdene. Patrick Jensen (f. 1994) har spillet flest ungdomslandskampe med 30, mens Niels Bisp Rasmussen (21 kampe), Christian Kudsk (19), Jeppe Hansen (19), Agon Mucolli (18), Mads Døhr Thychosen (18) og Derrick Nissen (15) følger efter.

Det danske U/19-landshold har ikke flere planlagte aktiviteter i denne sæson. Årgang 1998 rykker fra sæsonen 2017-18 aldersmæssigt op på U/21-landsholdet. Med jævnemellemrum udtager DBU dog et U/20-landshold, hvor 1998’erne vil være aktuelle.

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Søndag den 6. august kl. 14.30.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1