Glad Alm: Overlevelsen blev målet

Cheftræner Andreas Alm var glad, da han mødte hjemmesiden i minutterne efter den forløsende sejr over Skive. Mens spillerne i baggrunden fejrede sejren i omklædningsrummet, evaluerede svenskeren kampen og den bundstrid, som VB spillede sig fri af.

- Jeg er meget glad. Vi spiller en stærk kamp som hold og da vi får scoret, begynder chancerne også at opstå. Vi får ikke scoret mål nummer to der ville lukke, men i stedet kan Skive udligne med et mål. Jeg er særligt glad for vores sidste ti minutter, fordi vi holder hjem uden at vakle. Det var stærkt af spillerne med vores historik in mente, siger Andreas Alm.

- Kampen lignede i store perioder en 0-0-kamp. Der var ikke vildt mange chancer, men vi var skarpe på vores hjørnespark til sidst. Simon Nagel vidste godt, at han kunne slå dem bedre og det så vi efter pausen. Den lå perfekt og Lucas Maia kunne heade den ind. Det var et godt mål i en solid indsats af spillerne, siger Andreas Alm, der roste Yue Xin for indsatsen.

- Steve (Yue Xin, red.) har spillet de sidste to kampe fra start. Først på højreback og i dag i venstre side. Han har leveret stærke præstationer og jeg er meget tilfredse med ham, siger Andreas Alm.

Sejren betyder, at VB er fri at den nedrykningskamp der har været så omtalt i den sidste måneds tid.

- Nu spiller vi i 1. division i sæsonen 2017-18 og det var målet for os som sæsonen udviklede sig. Serien har været ekstremt lige og man har aldrig vidst, hvad der ville ske. Vi kom til kampen med flere skadede spillere der sad udenfor, men vi var stærke. Bagkæden med Kim Elgaard, Jacob Egeris, Lucas Maia og Yue Xin var ny i foråret, men i den sidste del af efteråret spillede de en række kampe sammen. De gjorde det godt alle sammen, siger Andreas Alm.

- Vi gjorde Skive frustrerede med vores præstation og det er de ikke vant til. De er et godt hold, som man skal være stærke for at besejre. Spillerne har leveret stærkt på det sidste. Den situation vi har været i med nedrykningstemaet har været den bedste teambuilding for spillertruppen. De var i en presset situation, men klarede opgaven. Vi har på det sidste præsteret til forventningerne, mens det tidligere på sæsonen ikke helt var sådan, men nu stemmer det bedre, siger Andreas Alm.

Sæsonen er ikke forbi endnu. Der venter en hjemmekamp mod FC Helsingør på søndag og en udekamp mod FC Fredericia i 33. spillerunde.

- Vi kommer til at give alt hvad vi har i de sidste kampe. Serien skal spilles færdig og det har vi respekt for. FC Fredericia og Helsingør har noget at spille for og det respekterer vi. Vi kommer for at vinde kampene, siger Andreas Alm.

Der var fem advarsler til VB. Simon Nagels gule kort betyder karantæne i den kommende runde, mens de fire øvrige – Yue Xin, Dominic Vinicius, Pavol Bajza og Lucas Maia – alle kan være med mod Helsingør.

Tekst: Lars Christensen.

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Søndag den 6. august kl. 14.30.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1