Optakt: U/19-Liga møder FC Midtjylland

Vejle Boldklubs U/19-Ligahold møder FC Midtjylland på Ikast Stadion lørdag eftermiddag kl. 13.00. Kampen er sæsonens næstsidste og midtjyderne er fortsat med i kampen om mesterskabet. Se stillingen i U/19-Ligaen her.

Cheftræner Claus Troelsen har haft spillerne på træningsbanen i to uger siden nederlaget på 1-3 til Brøndby den 6. maj. VB ligger næstsidst i U/19-Ligaen inden opgøret mod FCM.

- Truppen er skades- og karantænefri, vi træner kontinuerligt godt og i mandags var truppen med til reserveholdskamp mod SønderjyskE. På trods af kamppausen i ligaen fik vi holdt spillertruppen i gang i det opgør og det har gavnet os. Vi mødte FCM så sent som i marts, hvor de slog os 3-0. De var bedre end os, men de scorede efter et hjørnespark, en personlig fejl og på et frispark. Nøglen til et godt resultat for os, ligger i vores defensiv. Vi skal arbejde som en enhed, holde organisationen og så skal vores pres- og erobringsspil sidde lige i skabet, siger Claus Troelsen.

Han var uden angriberen Sebastian Bruhn i opgøret senest mod Brøndby, da den hurtige spids var blevet skadet i en reserveholdskamp. Men ”Sebbe” er på vej tilbage og seneste spillede han mod SønderjyskE i mandags.

- ”Sebbe” var god i mandags. Han er kommet tilbage på det høje niveau, som han var på inden han var ude. Han var en kæmpe mundfuld for SønderjyskE senest, men han var ikke den eneste, der var god. Lucas From scorede og bliver bedre og bedre og Jonas Andersen hæver også hele tiden sit niveau. Vi kommer til Ikast og mødet med FCM med en konkurrencedygtig startopstilling, men vi skal være meget skarpe, hvis vi skal have noget med. Nøgleordet bliver, at vi skal tage vare. På de defensive ting og på det, der opstår modsat. Man tilspiller sig sjældent meget mod FCM, men det der kommer, skal man tage, siger Claus Troelsen.

Han påpeger mange styrker hos FC Midtjylland, men fremhæver især højresiden med Mads Døhr Thychosen på backen og Sebastian Buch på kanten, som værende giftig for modstanderne. FCM slog Brøndby 3-2 i midtugen.

I sidste sæson tabte VB 2-1 til FCM i Ikast. Kasper Nøhr reducerede i sidste minut. I sæsonen inden – 2014-15 – spillede VB 0-0 mod FCM i Ikast og udsatte FCM’s guldfest. I sæsonen 2013-14 vandt VB 2-1 i Ikast. Patrick Rasmussen og Rasmus Larsen scorede.

U/19-Ligaen
Lørdag den 20. maj kl. 13.00
FC Midtjylland – Vejle Boldklub
Ikast Stadion

Tekst: Lars Christensen.
Foto: Sisse Bruhn.

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Sæsonen 2017-18 begynder søndag den 30. juli.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1