Adolfo Sormani: Vi skal være ét hold

Vejle Boldklubs nye trænerteam, med cheftræner Adolfo Sormani i spidsen, ankom fredag morgen til Nørreskoven. Efter et møde med organisationen satte den 52-årige italiener sig omgående på trænerbænken til en snak om det, der venter spillerne i førsteholdstruppen, og hvad det italienske trænerteam bringer med sig af forventninger til den kommende sæson.

Ulasteligt klædt i et skræddersyet jakkesæt og med et upåklageligt engelsk fortæller Adolfo Sormani her om spillestil, krav til truppen og forventninger til trænergerningen.

Om Vejle Boldklub.

Jeg vil sørge for, at spillerne i endnu højere grad forstår klubbens historie og de værdier, som har skabt en af Danmarks ældste og mest traditionsbårne fodboldklubber. Det er det ansvar, som følger med, når man er cheftræner. Spillerne skal forstå, at Vejle Boldklub er en vigtig klub, og den identitet, som er rodfæstet her, er samtidigt også det udgangspunkt, vi skal bruge i den fælles identitet, som truppen skal have. Fællesskab, ansvarlighed og professionalisme.Moderne fodbold handler ikke om nationalitet men om identitet. Her skal vi have skabt en fælles identitet, som afspejler sig på banen.

Valget af Vejle Boldklub.

Vejle Boldklub er en klub, som har lidt siden nedrykningen i 2009. Der har været en årrække, hvor forventningerne ikke er blevet indfriede. Det er svært for en klub at befinde sig på et niveau, hvor man ikke føler, man hører hjemme, men det er den virkelighed vi skal forholde os til og navigere i. Jeg ser et stort og uforløst potentiale i klubben og talentafdelingen. Det er kardinalpunkter for mig. Nemlig, at rammerne er der, talentet er der, opbakningen fra byen er der. Nu skal det vigtigste også følge med, nemlig resultaterne. Jeg tror på, at jeg med tålmodighed og opbakning fra alle dem, som har klubben i hjertet derude, kan forløse klubbens potentiale. Folk vil opleve, at jeg er meget grundig. Jeg gør min research, og klubben her er valgt med baggrund i dette. Vejle Boldklub skal flytte sig fremad, og det vil jeg være med til.

En international trup:

Vi skal have et stærkere fælles sprog. Alle spillere får at vide, at de har tre måneder til at blive endnu bedre til engelsk, fordi om tre måneder er der ikke flere individuelle uddybelser på andre sprog. Der bliver ikke talt andet end engelsk i truppen derefter. Det er vigtigt som hold, da vi helt grudlæggende skal være på samme frekvens. Hvis du som spiller ikke kan tage ejerskab over det, så er du ude. Vi skal kunne arbejde i den samme retning.

Spillestilen.

- Vejle Boldklubs historie har en helt konkret spillestil. Det er attraktiv og teknisk fodbold. Det har været kendetegnende for klubben, altid. Det er også den slags fodbold, som jeg vil spille. Jeg vil spille offensivt, men jeg vil også have, at spillerne forstår, det handler om balance. Hele holdet angriber, og hele holdet forsvarer. Man vil aldrig opleve mig, efter en kamp, beskylde fire-back kæden for at være skyld i et mål mod os. Det er hele holdets ansvar, og det er hele holdet, som vinder og taber sammen. Hver enkelt spiller skal være versatil. Det er trænerteamets opgave at sikre en 100-procent forståelse af vores spillestil, den enkeltes opgaver og loyaliteten mod vores koncept.

Den enkelte spiller.

Jeg ønsker at have tænkende spillere. De får skabelonen og forståelsen for vores koncept, og så skal de turde spille fodbold. Fodbold, for mig, starter fra bagkæden. Det handler ikke nødvendigvis om fart men om kløgt.

Den danske 1. Division.

- Rækken er tæt, og det vil den nok også blive i den kommende sæson. En stor del af holdene vil spille fysisk og angribe 2-boldene. Jeg har set alle Vejles kampe og har bidt mærke i, at særdeles på hjemmebane stiller en del af holdene i første division sig afventende i forhold til, at Vejle skal skabe momentet i kampen. Vi skal have modet og tålmodigheden til at ville tage de kloge beslutninger. En del af holdene og ligeledes de mål, som blev indkasseret mod Vejle sidste sæson, kommer på standardsituationerne. Der skal vi være meget mere fokuserede og kende vores opgaver. Det gælder i øvrigt også, når vi får standardsituationerne vores vej.

Første træning på mandag.

- Vi kommer til at køre en masse dobbelte træningspas det første stykke tid. Det er vigtigt, at vi bruger den tid, vi har fået til forberedelse, rigtigt. De danske spillere i truppen er vigtige for mig, da de er eksponenter for både forståelse af kulturen og som foregangsmænd for resten af truppen. Der skal knokles, og jeg har ekstremt høje forventninger til mine spillere. I form af disciplin, dedikation og vilje. Der er ingen fribilletter. Alle skal vise mig, at de vil bløde og brænde for klubben. Det er det projekt, som startede for alvor, da jeg satte mine fødder på Vejle Stadion i morges.

Vejle Boldklubs førsteholdstrup møder ind til sæsonopstart mandag d. 19 juni.

Tekst: Morten Pelch

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Søndag den 6. august kl. 13.45.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1