Pavol: Pre-season kræver fokus

Målmanden Pavol Bajza var tilbage på træningsbanen i Nørreskoven, da Vejle Boldklub indledte træningen frem mod sæsonen 2017-18 mandag eftermiddag på Vejle Stadion. Den slovakiske keeper var glad for at være tilbage i Nørreskoven for at træne med holdkammeraterne og påbegynde arbejdet med at indfri klubbens målsætninger.

Solen skinnede fra en skyfri himmel og temperaturerne nåede 25 grader, da VB indledte sommertræningen mandag eftermiddag. I den ene ende af Vejle Atletikstadion havde målmandstræner Toivo Vadum målmanden Pavol Bajza og testkeeperen Dino Hodzic under kyndig vejledning.

- Det er dejligt at være tilbage i træningen. Efter tre ugers ferie er det altid dejligt at komme tilbage i holdomgivelser. Vi har haft en dag med mange aktiviteter. I formiddags med introduktion og samtaler med de nye trænere og så har vi været på træningsbanen her til eftermiddag, siger Pavol Bajza, da hjemmesiden møder ham efter sommerens første træning.

Den slovakiske målmand har brugt sommeren i hjemlandet Slovakiet sammen med kæresten.

- Ferien er blevet brugt på afslapning i hjemlandet, men også på at følge det styrkeprogram jeg er blevet udstyret med. Vi er blevet 'hjemme' i år, da min bror er blevet gift. Det har været en god ferie, men det føles godt at være tilbage i Vejle og træne igen. Det er blevet til løbetræning og styrke i ferien, så efter et par uger med megen selvtræning, er det godt at træne med Toivo Vadum (målmandstræner, red.) og holdkammeraterne, siger Pavol Bajza.

Der var flere nye indtryk for spillertruppen på første træningsdag. Trænerteamet var i grove træk udskiftet, da Adolfo Sormani har overtaget cheftrænerposten, mens Giovanni Mazzella er assistenttræner sammen med Johan Sandahl. Mario Rotondale står for den fysiske træning.

- Det første indtryk af de nye folk i trænerteamet er super godt. Jeg er meget glad for den mentalitet de bringer ind i spillertruppen. Fra min fortid i italiensk fodbold kender jeg den italienske trænermentalitet. Det er fagligt dygtige trænere, der kræver hundrede procent hårdt arbejde af spillerne. Fokus er vel det rette ord at bruge om den italienske mentalitet. De kræver parathed og seriøsitet af alle. Jeg har haft en personlig samtale med trænerne tidligere i dag og det bekræftede kun mit indtryk, siger Pavol Bajza.

- Pre-season handler om at blive klar til sæsonen i NordicBet LIGA. De første par uger er vanvittigt hårdt arbejde på træningsbanen inden kampene begynder. Man er træt efter to daglige træningspas, men sådan er en opstart og det hårde arbejde danner grundlag for den kommende sæson.

- Spillertruppen og trænerteamet er fortsat samlet af mange forskellige nationaliteter, som det var i sidste sæson. Selvom vi kommer fra forskellige egne i Europa, så skal vi arbejde videre for Vejle Boldklub. Vi er kommet et stykke det første år, men vi kan komme endnu længere. Jeg har hilst på et par af de nye spillere i dag og jeg det virker bestemt som gode folk, der kan hjælpe os på rette vej.

Spillertruppen trænede i små to timer på Vejle Atletikstadion mandag eftermiddag. A-trup-spillerne var suppleret med mange ungdomsspillere fra U/17- og U/19-Ligaholdene. Spillerne var igennem en grundig opvarmning, småspil og tekniske øvelser, inden de gik tilbage til omklædning på Vejle Stadion. Målmandstræner Toivo Vadum havde Dino Hodzic og Pavol Bajza igennem en række målmandsøvelser skilt fra resten af truppen.

Spillertruppen træner to gange dagligt tirsdag til søndag i denne uge. Kun fredag nøjes cheftræner Adolfo Sormani med at trække spillertruppen igennem et træningspas. Første træningskamp spilles på tirsdag den 27. juni kl. 13.00 mod Randers FC i Vejle.

Tekst: Lars Christensen.
Foto: Bank Fotografi.

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Søndag den 6. august kl. 13.45.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1