Spillersamtaler i KUV

KUV afholdt lørdag den 5. november spillersamtaler på Vejle Stadion. Det var en flok nervøse drenge, der var mødt frem til samtalerne. Alle spillerne havde på forhånd modtaget nogle udviklingsplaner, hvor de skulle notere deres egne styrker og udviklingspunkter inden for kategorierne: Mentalt, Teknisk, Taktisk og Fysisk.

Alle spillerne mødte altså frem velvidende, at samtalen ville indeholde en periode, hvor man gennemgik spillerens spidskompetencer og efterfølgende spillerens udviklingspunkter. Men nervepirrende var det alligevel… For hvad havde KUV- trænerne noteret sig? Og var det nu helt ved siden af det, spilleren selv havde vurderet?

Jeg kan godt afsløre, at dagen med samtalerne altid er en af de dage, der i KUV-optik er en festdag. 12 træninger fordelt på forår og efterår, 2 talentstævner og flere VB ekstra træninger rigere er samtalerne den dag, hvor alt kulminerer på KUV-året. Samtalerne er en dag med spilleren i centrum. Det er en af KUV’s vigtigste missioner. Spilleren er vigtigst, både hvad angår spillerens fodboldmæssige udvikling, men også trivsel og den fodboldmæssige fremtid. Samtalerne bliver altså udformet i fællesskab, trænere og spillere imellem, så samtalerne skal aldrig ses som et færdigt produkt fra træner til spiller, men en udviklingsplan, der skabes gennem dialog. Det er vigtigt for KUV, at spillerne bliver hørt og selv kommer på banen med bud på spidskompetencer og udviklingspunkter, men også selv bliver bevidst om, hvordan udviklingen på de forskellige områder kan fortsætte eller intensiveres.

Det er derfor, spillersamtalerne er en festdag. Knap et år, hvor man har arbejdet hårdt på træningsbanen med forskellige træningstemaer, og hvor spillerens videre udvikling nu tales igennem. At være med til at præge så mange unges fodboldmæssige udvikling er noget, KUV værdisætter ekstremt højt.

Sports- og akademichef i Vejle Boldklub, Steen Thychosen, havde følgende kommentar omkring dagen:

- Jeg overværede flere samtaler mellem vores KUV trænere Anders Schytz, Jonas Rothausen og udvalgte spillere fra vore KUV klubber.
Det var et fantastisk forløb, hvor spilleren (forælderen) fik et klart billede at hvor han stod i forhold til hans videre fodboldmæssige udvikling, sige Steen Thychosen, og supplerer.

- Dette er det første signal vi som klub kan sende til håbefulde spillere om hvad der kræves for at nå op på højeste niveau. Jeg er ikke i tvivl om, at måden det blev grebet an på, var meget givtig for spilleren og forældrene. Jeg glæder mig, og er meget spændt på at følge denne årgangs videre udvikling, siger Steen Thychosen.

Mange spørger ind til synlighed omkring KUV, og hvordan samtalerne forløber sådan en dag. Dette er forsøgt illustreret ved denne video:

KUV vil gerne sige tusinde tak til årgang 2004 og forældre for et fantastisk godt KUV-år 2016. Også en stor tak skal lyde til årgang 2003, der i sommer tog afsked med KUV. I har alle udviklet jer rigtig positivt på forskellige niveauer, og vi ønsker jer alt det bedste i fremtiden.

I KUV begynder vi så småt at glæde os til, det bliver marts måned igen, hvor vi er mere end parate til at tage imod årgang 2004 og 2005.

Tekst: Anders Schytz, KUV.

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Sæsonen 2017-18 begynder søndag den 30. juli.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1