U/19 tabte til AaB

VB tabte lørdag eftermiddag 1-2 til AaB i U/19-Ligakampen i VB Parken. Nordjyderne scorede på hver side af halvlegspausen og vejlenserne fik kun reduceret, da Nikolaj Lebæk hamrede et frispark i nettet tyve minutter før tid. Arbnor Mucolli var uheldig med et brændt straffespark ved 0-2 og vejlenserne havde flere gode muligheder for at udligne til sidst.

Cheftræner Claus Troelsen havde to ændringer i startopstilling i forhold til sidste uges kamp i Lyngby. I målet var Frederik Nørgaard tilbage og afløste Mathias Peguero Sanchez Eriksen, mens U/17-holdets Kasper Poulsgaard gled ind i bagkæden i stedet for Jesper Sørensen. Poulsgaard fik en indskiftning på U/19-Ligaholdet i sidste sæson, men det var debut fra start for den unge forsvarsspiller, der klarede opgaven mod AaB flot.

VB kom stærkt ud til kampen og dominerede med bolden i de første tyve minutter. AaB var dog godt organiseret på banen og de åbne chancer udeblev. Den bedste havde Lucas From tidligt, men forsøget fra kantspilleren gik ved siden af mål. AaB kom foran 1-0 i det 23. minut, da de kom igennem i VB’s venstre forsvarsside og slog et godt indlæg, som Wessam Abou Ali kom først på i feltet. Kort inden pausen burde føringen være øget, men Jonathan Stæhr misbrugte den gode mulighed i feltet.

VB sadlede om fra begyndelsen af anden omgang. Alvaro Verwey byttede plads med Jonas Andersen. Nikolaj Lebæk havde tidligt et nærgående spark, hvor AaB-målmanden kun halvklarede, men returbolden fik VB’erne ikke prikket ind. Otte minutter efter pausen øgede AaB til 2-0, da en omstilling endte hos en fri Mads Stefansen i feltet, der sparkede læderet i målnettet. VB fortsatte dog ufortrødent og angreb videre. I det 59. minut kastede det et straffespark begået mod Sebastian Bruhn af sig. Det var en sag for Arbnor Mucolli, men anføreren overplacerede sparket, der tog opstanderen og gik ved siden af. Minuttet efter var det tæt på game over, men Kasper Nøhr kom tilbage i sidste øjeblik og tacklede en AaB-spiller i feltet. Godt og vel 20 minutter før tid fik VB fordel af en udvisning til AaB. Målscorer Wessam Abou Ali røg ud for advarsel nummer to, da han midt på banen havde generet Kasper Nøhr så meget, at dommer Michael Isaksen tildelte ham anden advarsel.

Kun to minutter senere fik VB reduceret. Nikolaj Lebæk sparkede et frispark midt for mål flot og resolut op i nettaget bag en chanceløs AaB-keeper. 1-2. Det blev startskuddet til et større pres fra VB i sidste tyve minutter. Vejlenserne kastede alt frem, men det lykkedes ikke at udligne. Sebastian Bruhn og Jonas Andersen havde kvalificerede hovedstød, men AaB-målmanden stod godt. I overtiden var Jonas Andersen igen tæt på og til allersidst fandt Lebæk med et frispark Kasper Nøhr, der måtte se AaB-målmanden hive en god parade op på hovedstødet. AaB vandt 2-1 over et godt kæmpende VB-hold.

Cheftræner Claus Troelsen: Iveren skinner ud af spillerne
U/19-Ligaholdets træner var glad for spillernes præstation mod AaB, men var irriteret over, at man for anden gang i foråret stod uden et udbytte på bundlinjen.

- Vi kommer stærkt ud til kampen og sætter os på spillet. Men i de sidste 30 minutter af første halvleg er AaB bedst, og vi taber momentum. I den periode bruger vi for mange berøringer og gør os selv dårlige. De kombinerer sig igennem og skaber de situationer på siderne, som de gerne vil. Vi får ikke skubbet højt nok op på kanterne, men de ting retter vi til i pausen. Men selv om vi har en skidt periode i første halvleg, så er der over alle 45 minutter glimt af positive ting, siger Claus Troelsen, og uddyber om de sidste 45 minutter.

- Igen kommer vi stærkt ud. Vi sidder på kampen, men de chancer vi skaber er halve og tingene bliver ikke gjort færdige. Mens vi sidder på det, slår AaB igen til på en omstilling og scorer. Vi er fornemme at score på og igen er det et resultat af, at vi ikke markerer situationerne i eget felt færdige, siger Claus Troelsen.

Herfra tog kampen en drejning. VB brændte straffe, kommer i overtal og skaber et reduceringsmål.

- Efter vi kommer bagud 0-2, skal vi lige sunde os. Det bølger frem og tilbage inden vi kommer i numerisk overtal ved udvisningen. Vi skaber kæmpe chancer på hovedstød ved Jonas Andersen og Kasper Nøhr, men får ikke scoret det forløsende mål. Der er fremdrift over hele linjen – igen - og præstationen er igen god. Iveren skinner ud af spillerne, der viser et stort engagement. Flere af spillerne ligger med krampe bagefter, fordi de har løbet solen sort i hele kampen. Vi står med følelsen af, at vi skulle have haft noget med fra denne kamp, men kynismen i begge felter mangler vi stadig og den skal vi stræbe mere efter, siger Claus Troelsen.

Han roste målscorer Nikolaj Lebæk og startdebutant i U/19-Ligaen, Kasper Poulsgaard.

- Nikolaj Lebæk spiller en god kamp. Han er rolig og velovervejet i alle situationer, og tænker fremad når han har bolden. Han lykkedes godt med de diagonalskift vi har talt med ham om, og så scorer han jo et flot mål. Han sparker godt til bolden, så det var dejligt at se ham score. Kasper Poulsgaard gør også en god kamp i bagkæden og det var også en flot, flot præstation fra ham, siger Claus Troelsen.

AaB’s Nikolaj Lyngø (f. 1998), der spillede på VB’s U/17-Ligahold i sæsonen 2013-14, spillede hele kampen i gæsternes forsvar. Han modtog en advarsel i det 12. minut for at stoppe Sebastian Bruhn.

U/19-Ligaholdet spilller igen på lørdag den 18. marts. Her er modstanderen FC Nordsjælland på udebane.

I tabellen fik AGF et point via 2-2 mod Lyngby, og er igen kun to point efter VB på 11. pladsen. Se stillingen her.

VB har brændt fem straffespark i U/19-Ligaen siden man fik licensen tilbage i 2008. Paradoksalt nok, er de tre af dem brændt mod netop AaB. Nikolaj Hagelskjær brændte mod AaB i 2009 (VB vandt 3-1), Patrick Rasmussen brændte mod AaB i 2014 (3-3) og Arbnor Mucolli missede i dagens kamp fra ellevemeterpletten. De sidste to forsøg er misset mod henholdsvis Brøndby (0-1 i 2009) og AGF (4-2 i 2015).

Kampfakta:
Vejle Boldklub – AaB 1-2 (0-1)
23. 0-1 Wessam Abou Ali
53. 0-2 Mads Stefansen
71. 1-2 Nikolaj Lebæk

Kort:
3. Jes Broby (gult kort)
62. Rasmus Henriksen (gult kort)

Indskiftninger:
46. Alvaro Verwey ud Jonas Andersen ind
82. Arbnor Mucolli ud Gleb Lubin ind
87. Christian Kold ud Tobias Utoft ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Frederik Nørgaard

Kasper Poulsgaard
Kasper Nøhr
Rasmus Henriksen

Jes Broby
Arbnor Mucolli (anfører)
Nikolaj Lebæk
Christian Kold

Alvaro Verwey
Sebastian Bruhn
Lucas From

Bænken (alle benyttet):
Jonas Andersen
Gleb Lubin
Tobias Utoft

Tekst: Lars Christensen.


Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Sæsonen 2017-18 begynder søndag den 30. juli.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1

FC Fredericia-Vejle Boldklub

35. 1-0 Denis Fazlagic
38. 1-1 Imed Louati (straffespark)
78. 2-1 Mathias Hebo Rasmussen
86. 3-1 Oliver Feldballe
Tilskuere: 1.092
Dommer: Jesper Nielsen

Læs kampreferat

EKSKLUSIVPARTNER

CHAMPIONS CLUB

_blank

SPONSOR

Tilmelding Nyhedsbrev

E-mail: 
Navn: 
Kode: