Endelig kunne U/19 juble

Endelig lykkedes det Vejle Boldklubs U/19-Ligahold at vinde igen. Lørdag eftermiddag vandt de en flot 2-1 sejr over FC Nordsjælland i Farum. Sejren blev grundlagt via en stor holdpræstation. Jonas Andersen bragte VB foran inden pausen, mens det var Nikolaj Lebæk der øgede føringen på et straffespark.

Cheftræner Claus Troelsen havde et par ændringer på holdet i forhold til lørdagens hjemmekamp mod AaB. Kasper Poulsgaard var skadet og blev erstattet af Rasmus Fink Hansen. Alvaro Verwey var rygskadet og i surinamerens sted spillede Jonas Andersen. Vejlenserne havde også ændret formation fra 3-4-3 til 4-3-3. Netop Jonas Andersen fik en hovedrolle i første halvleg, hvor den uortodokse VB’er scorede. I det 10. minut fastholdte VB’erne et angreb omkring FCN-feltet og efter et indlæg dukkede Jonas Andersen op ved forreste stolpe og dirigerede bolden i mål. Allerede i det 3. minut burde VB være kommet foran. Sebastian Bruhn slap fri i dybden, men den formstærke angriber afsluttede lige på Thomas Gall i FCN-målet. Kasper Nøhr tog et godt ryk med bolden midt i halvlegen, men afslutningen stod ikke mål med forarbejdet fra den aggressive forsvarsspiller.

VB havde godt styr på de pasningsstærke værter. FCN havde svært ved at få flow i spillet, og to af de afslutninger de kom til i løbet af første halvleg, var efter dødbolde. Fem minutter før pausen burde FCN have udlignet til 1-1. Andreas Skov Olsen kom fri i feltet, men det hårde spark sneg sig udenom stolpen. Pause. 1-0 til VB.

Efter sidebyttet havde FCN den første mulighed. U/17-Ligaens topscorer, Nikolai Baden Frederiksen, der var rykket op på FCN’s U/19-Ligahold, havde et godt spark, der gik lige forbi. Ni minutter efter pausen havde samme Frederiksen en stor chance alene med Frederik Nørgaard, men VB-målmanden reddede den store chance. Efter en times spil var ”Sebbe” igen sluppet fri i dybden, men afslutningen sad desværre i hovedet på målmanden. Det efterfølgende hjørnespark kom Jonas Andersen op til, men han fik ikke scoret for anden gang. I det 65. minut øgede Nikolaj Lebæk til 2-0 på et straffespark, hvor han scorede sikkert. For anden spillerunde i træk, blev det begået mod Sebastian Bruhn, der kom først over en løs bold i feltet, som han fik prikket. Samme Lebæk havde senere i kampen en stor chance, men han dirigerede et indlæg forbi mål.

FCN var tæt på at reducere i det 72. minut, men Nikolai Frederiksens afslutning kom Jes Broby tilbage på stregen og ekspederede væk. I det 83. minut begik Rasmus Henriksen et uheldig straffe. Herpå skulle indskiftede Jakob Johansson sparke, men afslutningen til højre for Frederik Nørgaard var læst. Stadig 2-0 til VB. I den ordinære spilletids sidste minut begik VB igen et straffespark. Herpå var det Andreas Skov Olsen der skulle sparke. Igen havde VB-målmanden læst sparket, men riposten røg ud til den samme spiller, der trillede reduceringen i nettet. De sidste minutter blev hektiske, primært fordi dommer Andreas Kristiansen havde lagt fem minutter til, men VB spillede klogt og kæmpede den flotte sejr hjem. Med sejren deler VB og FC Nordsjælland nu 10. pladsen i rækken med 11 point. Der er fem point op til Lyngby på 9. pladsen. Se stillingen i tabellen her.

Cheftræner Claus Troelsen: Vi løb de ekstra meter for hinanden
Det var en glad og tilfreds U/19-Ligatræner Claus Troelsen, der efter sejren i Right to Dream Park talte med hjemmesiden.

- Præstationen som helhed er god. Vi løb hele tiden de ekstra meter for hinanden og bakkede op, når det var påkrævet. Men jeg er ikke overrasket over sejren kommer nu, for i dag bygger vi videre på de seneste kampe, sagde Claus Troelsen.

- Vi gjorde mange ting rigtigt. Vi havde mange løb uden bold og åbnede ikke vores kæder, så FC Nordsjællands dygtige spillere kunne spille imellem dem. Over hele kampen skaber vi de åbne chancer vi skal, men vi brænder også store chancer. Defensivt arbejdede vi sindssygt hårdt gennem hele kampen og lukker dem ned. Når vi taber bolden, er der hele tiden en anden der dækker af. Vi arbejdede sammen som et hold, sagde Claus Troelsen.

Han havde ændret formationen til dagens kamp. Her stillede vejlenserne op i en 4-3-3 formation.

- Nøglen til det gode resultat ligger i de tre spillere på midtbanen. Det var sæsonens bedste præstation fra Nikolaj Lebæk, Arbnor Mucolli og Rasmus Fink Hansen. Med og uden bold gjorde de det fantastisk, og de var nøglen til, at vi kunne spille med den struktur, vi gjorde. I de sidste 20-25 minutter af 1. halvleg forfalder vi til simple løsninger, og derfor kommer FCN bedre med. Vi laver dumme ting med bolden i bagkæden og presses ned til sidst, sagde Claus Troelsen.

- FCN kommer godt ud til 2. halvleg, men målet til 2-0 dæmper dem. De kommer så til to straffespark senere, men dem redder Frederik Nørgaard på imponerende vis. Til sidst kriger vi kampen hjem og spiller klogt i de sidste minutter, hvor vi kommer ud i hjørnerne og tiden går. Sejren skal ikke underkendes. Vi toppræsterer også på det fysiske parameter, hvor vi står distancen hele vejen hjem. Attituden fra spillerne lover godt for fremtiden og jeg er meget glad for sejren, som vi nu skal arbejde videre på, sagde Claus Troelsen.

- De tre centralt på midtbanen skal fremhæves og så vil jeg rose Frederik Nørgaard. Han præsterede flot med fine redninger på vigtige tidspunkter og han ligger på i mange af spillets facetter. Han redder ret beset to straffespark i slutfasen og i en stor holdpræstation, var han en vigtig brik, sagde Claus Troelsen.

Se målene fra kampen her.

VB’s seneste sejr i U/19-Ligaen var den 10. september i fjor mod FC Nordsjælland. Her blev det 3-1 i VB Parken. Det er første gang siden 2008, at VB slår FC Nordsjælland på udebane i U/19-Ligaen.

Der var advarsler til Kasper Nøhr og Arbnor Mucolli, men ingen af dem er i karantæne.

Oliver Østergaard Pedersen (1999) fik U/19-Ligadebut for VB.

Næste kamp er på lørdag den 25. marts. Her er modstanderen FC Midtjylland på hjemmebane.

Kampfakta:
FC Nordsjælland – Vejle Boldklub 1-2 (0-1)
10. 0-1 Jonas Andersen
65. 0-2 Nikolaj Lebæk (straffespark)
90. 1-2 Andreas Skov Olsen

Kort:
29. Kasper Nøhr (gult kort)
80. Arbnor Mucolli (gult kort)

Indskiftninger:
81. Lucas From ud Mathias Eriksen ind
87. Sebastian Bruhn ud Tobias Utoft ind
90. Nikolaj Lebæk ud Oliver Østergaard Pedersen ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Frederik Nørgaard

Jes Broby
Kasper Nøhr
Rasmus Henriksen
Christian Kold

Arbnor Mucolli
Rasmus Fink Hansen (anfører)
Nikolaj Lebæk

Lucas From
Sebastian Bruhn
Jonas Andersen

Bænken (alle benyttet):
Mathias Eriksen
Tobias Utoft
Oliver Østergaard Pedersen

Tekst: Lars Christensen.


Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Søndag den 6. august kl. 14.30.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1

FC Fredericia-Vejle Boldklub

35. 1-0 Denis Fazlagic
38. 1-1 Imed Louati (straffespark)
78. 2-1 Mathias Hebo Rasmussen
86. 3-1 Oliver Feldballe
Tilskuere: 1.092
Dommer: Jesper Nielsen

Læs kampreferat

EKSKLUSIVPARTNER

CHAMPIONS CLUB

_blank

SPONSOR

Tilmelding Nyhedsbrev

E-mail: 
Navn: 
Kode: