Ungdomsholdene på svær opgave i Farum

Vejle Boldklubs ungdomshold i U/17- og U/19-Ligaen møder på lørdag FC Nordsjællands ungdomshold i Right to Dream Park i Farum. Der venter to vigtige kamp i forhold til placeringerne i tabellen, da FCN i begge rækker ligger placeret lige foran vejlenserne.

Ungdomsholdene skal på årets anden tur over Storebælt, når FC Nordsjælland lørdag eftermiddag er modstanderen på kunstgræsbanen i Farum. VB har blandede erfaringer fra banen i Farum, hvor holdene i sidste sæson tabte 2-6 og 1-5. U/19-Ligaholdet kommer dog til opgøret med oprejst pande, efter et par gode præstationer i årets første tre kampe. Det beretter cheftræner Claus Troelsen.

- FC Nordsjælland ligger placeret lige foran os i tabellen og de har været ramt af lidt af det samme, som vi har. Brændt for mange målchancer og været uheldige. Deres struktur spillemæssigt er den samme, som altid og de bygger meget tydeligt spillet op med mange berøringer. Det virker som om, at mange modstandere har gjort deres hjemmearbejde godt mod dem, siger Claus Troelsen.

VB spillede måske sæsonens bedste kamp tilbage i august, da man i VB Parken besejrede FCN 3-1 efter en flot præstation.

- Vi forventer en sindssyg svær kamp. Det er på deres underlag og der er de ofte gode. Alle vores ligakampe i 2017 har været lige, og det forventer vi også kampen bliver. Vi håber snart, at de små marginaler falder ud til vores fordel, for der har været optræk til mere end det ene point vi fik i Lyngby for to uger siden. Skuden er blevet vendt resultatmæssigt, selvom det kan lyde underligt, når vi kun har et point. Der er mange fremskridt og nu er det tid til at hente en sejr, siger Claus Troelsen.

- Det er ikke vores hensigt, at vi skal pakke os og stå dybt i banen mod FC Nordsjælland. Vi skal være fremadrettede og aggressive i vores forsvarsspil. Det er vigtigt, at vi forsvarer og angriber som en helhed og ikke forfalder, til at gøre det individuelt. Fungerer helheden ikke, kan det være, at vi skal stå lidt lavere i en periode. Vi har ikke haft held til at stille os ned i tidligere kampe, da vi her bliver for passive frem for aggressive. Har vi et resultat med 10-15 minutter tilbage, skal vi spille omhyggeligt. Ikke spille naivt, men gøre tingene grundigt færdige i stedet for at jagte et mål, siger Claus Troelsen.

I ugens løb er der kommet en tilgang til spillertruppen. Det er Oliver Østergaard Pedersen (f. 1999), der er kommet fra SønderjyskE U/19. Forsvarsspilleren er 1.96m og kan spille både back og centralt i bagkæden.

- Oliver var på prøvetræning i sidste uge og afleverede et godt indtryk. Han er nu en del af vores trup og kan komme i spil allerede i weekenden mod FC Nordsjælland. Vi må til gengæld undvære Alvaro Verwey, der er rygskadet og må stå over, siger Claus Troelsen.

Jacob Barklin (f. 1998) er stoppet i U/19-Ligatruppen. Midtbanespilleren, der kom til VB fra Kolding IF, har ikke været på banen i denne sæson, men fik kampe i U/19-Ligaen i sidste sæson.

VB’s U/19-Ligahold tabte i sidste sæson 6-2 i Farum. I sæsonen 2014-15 tabte VB udekampen mod FCN med 4-2, men det i 2013-14 sæsonen blev til et nederlag på 5-1. Ikke siden 13. september 2008 har VB’s ældste ungdomshold vundet en udekamp mod FC Nordsjælland. Dengang med 4-3 og målscorerne hed Erik Marxen, Chidi Dauda Omeje, Azer Busuladzic og Simon Smidt. I samme periode har VB dog slået FCN et par gange i Vejle.

Vejle Boldklubs U/17-Ligahold var modsat U/19-Ligaspillerne ikke i kamp i den netop forgangne weekend. Opgøret mod AaB blev udsat til senere i marts. Derfor har U/17-Ligaspillerne kun været i to tællende kampe i 2017. Det uafgjorte opgør mod OB og 4-2-sejren i Lyngby. I tabellen rækker det til en 6. plads, seks point efter FC Nordsjælland på 4. pladsen.

I efteråret vandt FCN 3-2 i VB Parken i en kamp, hvor VB lå til at få point i store perioder. VB var foran 2-1, men på to mål i de sidste otte minutter vendte FCN kampen. Lørdagens hjemmehold råder over rækkens topscorer i skikkelse af Nikolai Baden Frederiksen. ”Futte”, som han kaldes, er oprindeligt fra Næsby Boldklub, men spiller på anden sæson i det nordsjællandske. Det er blevet til 17 mål i sæsonen og han er en spiller, der skal holdes et vågent øje med.

U/17-Ligatræner Søren Lykke har i den forgangne uge måtte undvære Thomas Gundelund, der har været afsted til samling med det danske U/16-landshold. Men det forventes ikke at få indflydelse på Gundelunds deltagelse i opgøret i Farum. Her tabte VB i sidste sæson med 5-1. I sæsonen 2014-15 tabte VB 5-0. Senest VB-sejr i Farum var i sæsonen 2012-13, da man vandt 2-0. Jeppe Hansen og Andreas Skovgaard (selvmål) scorede.

Lørdag den 18. marts

U/19-Ligaen kl. 13.00
FC Nordsjælland – Vejle Boldklub

U/17-Ligaen kl. 15.15
FC Nordsjælland – Vejle Boldklub

Kampene spilles i Right to Dream Park, Farum. Adressen er Idrætsvænget 2, 3520 Farum.

Tekst: Lars Christensen.
Foto: Sisse Bruhn.

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Sæsonen 2017-18 begynder søndag den 30. juli.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1