U17 tæt på sejren i Brøndby

- Modstanderen er i tovene. Det ligner en knock out...

I slutminutterne af lørdagens U17-Ligakamp i Brøndby kunne man som objektiv iagttager af kampen næsten høre legendariske Kurt Thyboes ord i baghovedet. Værterne fra Brøndby var i problemer mod et forrygende spillende VB-mandskab, som i kampens sidste minutter producerede den ene store chancer efter den anden, men ikke fik scoret mere end det ene udlignende mål, som en godt spillende Future landsholdspiller Alexander Jensen scorede med fem minutter tilbage af kampen.

- I den sidste halve time kom jeg nærmest til at mides de gamle VB-dage med fantastisk fodboldspil med mange dygtige tekniske spillere. Drengene fortjente i den grad en sejr, men alligevel var det et flot point at få i Brøndby mod en dygtig modstander, siger en glad og tilfreds talentchef Steen Thychosen.

Vejle Boldklub havde siden tirsdagens kamp mod Midtjylland både Kasper Poulsgaard og Thais Damgaard tilbage efter skader, og de leverede begge et par godt præstationer.

Første halvleg startede på det jævne for vejlenserne, som var oppe imod rækkens nummer to med flere store Ligaprofiler. Gæsterne fra Vejle Boldklub kæmpede dog fint, men fik aldrig helt ro på bolden, og efter 19 minutter kom hjemmeholdet foran på lidt af en tilfældighed. I sidste halvdel af første halvleg kom de unge VB-spillere dog mere og mere end i kampen, men kom ikke til de store chancer udover en mindre til tilbagevendte Thais Damgaard.

- I pausen snakkede vi om, at der lå gode muligheder og ventede på os, hvis vi havde større mod i vores offensive tiltag, og det lyttede drengene virkelig til, fortæller træner Søren Lykke.

Anden halvleg blev en helt anden omgang fodbold og "De Røde" fra Nørreskoven satte sig mere og mere på spillet med et aggressivt pres og en hurtig omstillingsfase. Efter en time måtte Thais Damgaard efter aftale udskiftes og ind kom Future landsholdspiller Villads Rasmussen.
Desto længere kampen kom i anden halvleg desto tydeligere lød Kurt Thyboes ord om modstanderen i tovene. Vejle Boldklub satsede mere og mere offensivt, hvor det først blev til en udligning med en klog afslutning fra Alexander Jensen, inden de sidste minutter blev et samsurium af chancer til gæsterne, men også en enkelt i sidste sekund til Brøndby.

Det helt store samtaleemne efter kampen var episoden, hvor mange troede, at Vejle Boldklub havde scoret til 2-1, men linjedommeren vinkede for offside på Mathias Præst, som ellers trillede bolden i det tomme mål efter ham og Rami Ayman havde været alene igennem med målmande. Minuttet efter det annullerede mål lavede Kasper Døhr Thychosen lækkerier i feltet, men afslutningen blev reddet af målmanden. I de afsluttende minutter havde både Kasper Poulsgaard og Rami Ayman ligeledes muligheder for at afgøre kampen, men det blev ved de 1-1, selvom Brøndby på et hjørnespark i sidste sekund ligeledes havde en stor chance.

- Det var en vild kamp, hvor drengenes præstation i anden halvleg var på et meget højt niveau. Vi formåede at gøre Brøndby usikre, hvilket ikke er lykkedes ret mange hold i denne sæson, siger Søren Lykke og uddyber:
- Når vi fik udlignet så sent, så skal man være tilfreds med det ene point, men det er altså svært, når vi havde så mange chancer for at afgøre det hele. Men det er da en speciel situation, at være ærgerligt over et point på udebane mod rækkens nummer to, fortæller Søren Lykke.

Hvis vi skal afslutte med et par ord fra legendariske Kurt Thyboe, skal det næsten lyde således omkring kampens afslutning og de sidste dramatiske minutter:
- Lige pludselig lukker dette her op til at blive et uvirkeligt drama...

Og det blev det i den grad og de unge VB-spillere kunne med rette være tilfredse med deres præstation efter kampen.

Kampfakta: 
Brøndby IF - Vejle Boldklub 1-1 (1-0)
19. 0-1 Jesper Lindstrøm
75. 1-1 Alexander Jensen

Kort:
72. Christian Hechmann (gult)
81. Kasper Døhr Thychosen (gult)

Indskiftninger: 
60. Thais Damgaard ud Villads Rasmussen ind
62. Mark Asp Rasmussen ud Mathias Præst ind
65. Emil Nielsen ud William Førby ind

Vejle Boldklubs startopstilling: 
Mathias Peguero Sanchez Eriksen

Thomas Gundelund
Kasper Poulsgaard
Christian Hechmann (anfører)
Emil "Agger" Nielsen

Thais Damgaard
Alexander Jensen
Rami Ayman
Kasper Christoffersen

Kasper Døhr Thychosen

Mark Asp Rasmussen

Bænken:
William Førby
Villads Rasmussen
Mathias Præst

Tekst: Jacob Thychosen.


Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Søndag den 6. august kl. 14.30.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1

FC Fredericia-Vejle Boldklub

35. 1-0 Denis Fazlagic
38. 1-1 Imed Louati (straffespark)
78. 2-1 Mathias Hebo Rasmussen
86. 3-1 Oliver Feldballe
Tilskuere: 1.092
Dommer: Jesper Nielsen

Læs kampreferat

EKSKLUSIVPARTNER

CHAMPIONS CLUB

_blank

SPONSOR

Tilmelding Nyhedsbrev

E-mail: 
Navn: 
Kode: