Omrokeringer i talentsektoren

Der omrokeres i trænerstaben i Vejle Boldklubs talentsektor fra den kommende sæson. U/17-Ligatræner Søren Lykke bliver ny A+ træner efter afgående Anders Nielsen, mens Steffen Kielstrup bliver ny træner for det yngste af ungdomseliteholdene.

Talentchef Steen Thychosen har arbejdet på at sammensætte teamet omkring holdene i ungdomsafdelingen siden han modtog A+ træner Anders Nielsen opsigelse. Nu er brikkerne faldet på plads og talentchefen kan løfte sløret for trænersammensætningen.

- Søren Lykke bliver ny A+ træner og Steffen Kielstrup er ny U/17-Ligatræner. Efter der blev en plads ledig, har arbejdet med at finde en ny A+ træner stået på. Søren Lykke har leveret et godt stykke trænerarbejde i VB i flere år og han har alt det, der skal til for at blive en god A+ træner. Søren har en god måde at tackle spillerne på, og så er han stærk i det administrative og det organisatoriske, siger Steen Thychosen.

- Søren har været i cheftræner i VB fra U/14 til U/17-Liga, og både fungeret som cheftræner, assistenttræner og T+ træner i de forskellige årgange, så han kommer med en god ballast. Det lå lige i kortene, at det skulle blive ham og jeg er glad for, at vi kunne blive enige, siger Steen Thychosen.

Den ledige stilling som U/17-Ligatræner besættes af 32-årige Steffen Kielstrup, der som følge af en skade indstillede den aktive karriere med udgangen af sæsonen.

- Steffen Kielstrup får en rigtig god stilling at indlede trænerkarrieren med. Han går direkte over til et eliteungdomshold, hvor han bliver holdansvarlig. Kielstrup kommer med store menneskelige kvaliteter og spillererfaring i rygsækken og vi vil gerne være med til at skubbe trænerkarrieren i gang. Jacob Thychosen fortsætter som assistenttræner og Søren Lykke kommer i rollen som A+ træner til at arbejde sammen med dem i dagligdagen, så vi er sikret et stærkt team. Jeg glad for, at vi har kunnet besætte de ledige stiller med folk internt og håber, at det sikrer den vigtige kontinuitet fremadrettet, siger Steen Thychosen.

37-årige Søren Lykke, der nåede godt og vel 2½ sæson som U/17-Ligatræner, ser frem til nye udfordringer i rollen som A+ træner.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at tiltræde som A+træner. Det er et job, jeg føler passer rigtig godt til mig. Jeg ser frem til at blive en god sparringspartner for de øvrige trænere i ungdomsafdelingen, men også til sikre overgangen for de bedste spillere fra ungdomsfodbold til senior. Der vil være en omstilling i jobbet, da jeg skal arbejde på en ny måde, men jeg glæder mig og ser frem til at komme i gang. Det vil være på træningsbanen, at jeg kommer til at bruge megen tid og det ser jeg frem til. Udfaldet af trænersammensætningen glæder mig meget. Vi får stærke trupper på ungdomsholdene i den nye sæson, men der er også mange dygtige trænere i klubben, som jeg ser frem til at arbejde sammen med i et godt træningsmiljø, siger Søren Lykke.

32-årige Steffen Kielstrup bekendtgjorde sit karrierestop i sidste måned og nu har klubikonet og Vejle Boldklub fundet det rette rolle til midtbanespilleren, der fremover bliver cheftræner for U/17-Ligaholdet i Nørreskoven.

- Det bliver rigtig spændende at prøve kræfter med trænergerningen og jeg ser meget frem til det. At komme ud på den anden side af kridtstregen og komme i gang med noget nyt, er rigtig udfordrende for mig efter en periode, hvor jeg ikke kunne spille mere, indleder Steffen Kielstrup.

Han har været igennem T-træneruddannelsen for tidligere professionelle fodboldspillere, mens han efter planen begynder på A-træneruddannelsen i januar 2018.

- Jeg begynder helt fra bunden rent trænermæssigt og er klar over, at der venter mange udfordringer i rollen som træner for et hold i U/17-Ligaen. Der er mange ting at sætte sig ind i, som bare var en selvfølge da man var spiller. Jeg ser frem til at præge og være med til at uddanne spillerne taktisk, teknisk og fysiologisk, hvor man virkelig kan påvirke drenge i den alder. Der er også mange spændende ting personligt i det her for mig. Jeg skal lære mig selv at kende som træner og finde mig til rette i rollen, men heldigvis er vi et team, hvor vi sparre med hinanden. Jeg ser frem til min nye rolle i VB og til at være en del af et givende og inspirerende trænermiljø, hvor vi udfordrer hinanden, siger Steffen Kielstrup.

Tekst: Lars Christensen.

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Søndag den 6. august kl. 13.45.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1