U16 slog AGF og vandt rækken

Vejle Boldklubs U16-mandskab sluttede en flot forårssæson ved at vinde puljefinalen med 2-0 over AGF/Lyseng. Sejren kom i hus efter en U16-kamp på et højt niveau på Vejle Idrætsefterskoles flotte græsbane. Kampen var flyttet til efterskolen, så efterskolens mange elever kunne overvære finalekampen om puljens 1. plads.

Opgøret mod AGF/Lyseng blev spillet i et opskruet tempo, hvor det var værterne fra Vejle Boldklub, der var mest bolden og det farligste mandskab, og helt generelt var det en U16-kamp på et ualmindeligt højt niveau.

- AGF/Lyseng havde til kampen valgt at sende mange spillere ned fra deres U17-Ligahold, som blev danske mestre. Det gav en rigtig god kamp, hvor vi vandt fortjent, men også i løbet af opgøret i et par situationer havde marginalerne med os. Det var sæsonens bedste præstation fra vores side, hvilket var et godt tidspunkt at spille så godt på, siger træner Malte Skau.

U16-holdet i Vejle Boldklub har i løbet af foråret været en blanding af spillere fra moderklubbens U16-trup, men er også blev suppleret af spillere fra U17 Ligatruppen, hvilket har fungeret godt ifølge træner Frank Rasmussen:
- Vi har haft en rigtig god træningstrup, som har trænet for at dygtiggøre sig og har en god træningsindstilling. Derudover har samarbejdet med U17-Ligatrænerne været godt og vi har til alle kampe stillet med kompetitive hold, fortæller VB-træneren, som i vinterpausen overtog trænerposten fra Anders Bo Mikkelsen, da han blev U14-træner i klubben.

U16-holdet vandt også rækken i efteråret, men har her i foråret været mere overbevisende i kampene, hvor det kun er blevet pointtab i to kampe, hvorefter resten af kampene er vundet.

På onsdag skal mandskabet spille finale om det Jyske Mesterskab, når AaB er modstanderen på neutral grund i Aarhus.

Jakob Bull blev kåret til sæsonens spiller, mens Emil Sand blev kåret til årets talent ved holdets afslutning.

Med U16-holdet som vinder af puljen kan vi også gøre status på de unge VB-holds forårssæson:

U15-holdet trænet af Anders Paulin blev nummer fire. Startede sæsonens svagt, men sluttede sæsonen af med at vinde de sidste fem kampe.

U14-holdet trænet af Anders Bo Mikkelsen blev nummer tre med hele 54 scorede mål i 14 kampe. Undervejs blev Esbjerg blandt andet besejret med hele 10-2 og 7-0.

U13-holdet trænet af Thomas Graabæk vandt rækken foran Haderslev og Esbjerg.

Tekst: Jacob Thychosen

Foto: Anders Bull

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Søndag den 6. august kl. 13.45.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1