Reserverne i storsejr over Lyngby

Vejle Boldklubs hold i reserveholdsturneringen sluttede forårssæsonen af med en klar og fortjent sejr over Lyngby. Cifrene blev på 5-1 efter 3-1 ved pausen. Mario Álvarez og D’Avila Ba Loua lavede hver to mål.

VB spillede efter god reservekamp mod et navnestærkt Lyngby-hold på Vejle Stadion i solskinsvejret. Vejlenserne straffede gæsterne på omstillinger flere gange og selvom Lyngby bestemt også havde forsøg, så var sejren helt i orden. Allerede i det 4. minut blev det 1-0, da Mario Álvarez pressede Lyngby højt og vandt en bold, som han sendte D’Avila afsted på. Sikker scoring af ivorianeren. Seks minutter senere udlignede Danilo Arrieta, da VB-defensiven var uafklaret i en situation og den tidligere VB-spiller midt for mål sikkert kunne score. Arrieta var én af flere Superliga-spillere på Lyngbys hold. Øvrige ”navne” var Emil Larsen (som defensiv midtbanespiller!), Casper Højer Nielsen, Adnan Curovic, Lasse Rise, Alexander Munksgaard og Andreas Larsen, mens Kevin Tshiembe i bagkæden ragede godt i vejret med gode indgreb kampen igennem.

Føringen blev genoprettet i det 23. minut, da D’Avila var bagmanden bag en frispilning til Drost, der løb ned og scorede på Andreas Larsen. D’Avila selv gjorde det også til 3-1, da VB snuppede bolden højt og spillede Lyngby-forsvaret tyndt. Lyngby havde også afslutninger før pausen, hvor især Lasse Rise havde et godt spark, som gik forbi mål.

Efter pausen lukkede VB hurtigt kampen med to scoringer begge signeret af Mario Álvarez. Den colombianske spids spillede en god kamp og scorede kampens flotteste mål til 4-1, da han fra en meget svær vinkel i feltet kanonerede bolden over i modsatte målhjørne. Fire minutter senere lukkede og slukkede han med scoringen til 5-1, da D’Avila løb fra Lyngby-forsvaret i venstre side og centrerede til en helt fri Álvarez, der nemt kunne skubbe bolden over stregen.

Lyngby havde flere optræk til reducering i de sidste 35 minutter, men Michael Lansing stod en god kamp med flere redninger tæt under mål på gode forsøg. Lasse Rise havde forsøg i et par omgange, men amerikaneren stod i vejen. I den modsatte ende var Oliver Drost også nærgående et par gange, men han var uheldig med afslutningerne. Indskiftede Simon Nørbygaard fra klubbens Serie 1-hold kunne også have scoret til 6-1, men han brændte i en ellers god position med et spark over mål. VB vandt en flot og fortjent sejr på 5-1 og hopper op på 5. pladsen i puljen.

A+træner Anders Nielsen stod med ansvaret på sidelinjen for VB, og han var glad for spillernes indsats i den klare sejr.

- I perioder spiller vi rigtig god fodbold og sejren er god for de unge spillere. Vi taber et par bolde i opspillet i begyndelsen, men vi retter nogle taktiske ting og bliver bedre. De centrale midtbanespilleres placering blev bedre, angriberne dækkede bredere op når de havde bolden og så kunne vi stjæle bolden centralt, som vi gerne ville, siger Anders Nielsen.

- Efter pausen bliver kampen mere lige. Vi skifter ud og mange unge spillere kommer på banen på et hold der fungerer godt. Det var en fed oplevelse for dem, fordi A-trup-spillerne hjalp dem så godt på vej og tog dem til sig, hvis man kan sige det sådan. Holdet fremstod i hvert fald meget stærkere, end det gjorde da vi tabte til AaB for et par uger siden, siger Anders Nielsen, der roste flere af spillerne.

- Mario Álvarez, Anders Egholm, D’Avila Ba Loua, Oliver Drost gør en god figur blandt mange gode præstationer. De stod stærkt i billedet, men især Mario Álvarez viste overskud på banen og scorede et fantastisk mål, da han vendte rundt i feltet og klappede bolden over i målhjørnet, siger Anders Nielsen.

Der var spilletid til Simon Nørbygaard og Ilir Jakupi fra moderklubbens succesfulde Serie 1-hold, der ligger til oprykning.

Kampfakta:
Vejle Boldklub – Lyngby 5-1 (3-1)
4. 1-0 D’Avila Ba Loua
10. 1-1 Danilo Arrieta
23. 2-1 Oliver Drost
30. 3-1 D’Avila Ba Loua
48. 4-1 Mario Álvarez
52. 5-1 Mario Álvarez

Kort:
33. Rasmus Fink Hansen (gult kort)
60. Mario Álvarez (gult kort)

Indskiftninger:

Ilir Jakupi
Lucas From
Mathias Eriksen
Emil ”Agger” Nielsen (ikke benyttet)
Chen Zirong (m) (ikke benyttet)

Tekst: Lars Christensen.

Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Søndag den 6. august kl. 13.45.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

27-05-17 FC Fredericia-Vejle Boldklub 3-1