Mats Gren ny cheftræner i Vejle Boldklub

Vejle Boldklub har ansat den 45-årige svensker Mats Gren som ny cheftræner. Han kommer fra et job som assistenttræner i Grasshopper Club Zürich og tiltræder efter sommerpausen på en 3-årig kontrakt.

Sportschef Hans Lauge udtaler om valget af Mats Gren, som Vejle Boldklub har fulgt igennem et halvt år:

- Vi har valgt Mats Gren som vores nye cheftræner, fordi han med sin profil og meget høje faglige niveau lægger sig tæt opad vores nye strategi “Blod, sved og VB“. Den handler om det lange seje træk og om at udvikle den eksisterende spillertrup og skabe mere selv. Det matcher fint med den ydmyghed som Mats Gren besidder, og samtidig er han en konsekvent træner, siger sportschef Hans Lauge.

- Mats Gren har som assistenttræner i den schweiziske storklub Grasshopper Club Zürich netop været med i en proces, hvor man har brugt tid og økonomi på at gøre unge spillere klar til førsteholdet. Og han er ansat i Vejle Boldklub til tålmodigt at arbejde med det lange seje træk og med fokus på egne talenter. Målet er, at vi skal tilbage i SAS Ligaen for at blive der. Det bliver en udfordrende opgave og vil kræve hårdt arbejde, og det er vi sikker på, at Mats Gren vil levere. Vi glæder os til samarbejdet, siger Hans Lauge.

- Mats Gren drager også fordel af et stort internationalt netværk. Han har som spiller prøvet både at være med til VM og spille Champions League, og det er også en god ballast og erfaring at have med i jobbet, siger Hans Lauge.

Mats Gren har UEFAs højeste trænerlicens P-licensen.

De seneste to år har svenskeren været assistenttræner i Grasshopper, inden da var han i en sæson cheftræner for FC Vaduz. Mats Gren har været cheftræner for Grasshoppers U18 og U16-hold og har dermed erfaring med ungdomsfodbold fra en af Europas fremmeste lande inden for talentudvikling i de seneste ti år.

Som spiller står Mats Gren noteret for 23 A-landskampe for Sverige i perioden 1984-1992. Højdepunktet var deltagelse ved VM i Italien i 1990. I november 1985 skiftede han IFK Göteborg ud med schweiziske Grashopper Club Zürich, hvor han spillede frem til 2000.

Mats Gren glæder sig til fremtiden i Vejle Boldklub.

- Jeg har sagt ja til jobbet som cheftræner i Vejle Boldklub, fordi det er en klub med potentiale og store muligheder, som har hele byen og området bag sig. Jeg ser frem til den spændende udfordring, det bliver at bringe Vejle Boldklub tilbage i SAS Ligaen, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet, siger Mats Gren.

Bestyrelsesformand for Vejle Boldklub Holding A/S Niels Duedahl udtaler i forbindelse med ansættelsen af Mats Gren:

- Vi anser beslutningen om vores nye cheftræner som en af de 2-3 vigtigste beslutninger inden for de kommende 3 år. Uden den rigtige profil kan vi ikke realisere vores store sportslige ambitioner. Derfor har Vejle Boldklub Holding A/S’ bestyrelse været tæt inde omkring denne ansættelse. Vores vurdering er, at Mats Grens værdigrundlag afspejler vores fremtidige satsning på det lange seje træk. Vi har store forventninger til Mats Gren, der sammen med den øvrige sportslige ledelse vil få klare mål omkring talentfrembringelse og værdiforøgelse af vores samlede spillertrupper, siger Niels Duedahl.

Mats Gren vil blive præsenteret for Vejle Boldklubs samarbejdspartnere inden kampen mod AGF, og efter kampen vil pressen have mulighed for at møde den kommende Vejle-træner.

Fakta om Mats Gren
Fødselsdato: 20. december 1963
Nationalitet: Svensk
Uddannelse: UEFAs Pro-licens